יום שני, 17 באוגוסט 2009

מתכונים קלילים ומנצחים לימי הקיץ

חם כל כך שלא ברור אם כדור הארץ יועד בכלל למחיית בני אדם? איך אתן שורדות את הימים החמים? מדלגות בין מזגנים? טובלות בים, או משרות עצמכן בברכה?

מה שכן ברור, זה שלא כיף וגם לא בריא לאכול כבד, והרבה. תפריטי הקיץ צריכים להיות קלילים, מקררים, כאלו שאינם מכבידים על המערכת ומעייפים אותנו. תוכלו לשמוע קצת על טיפים והמלצות על עקרונות תזונה שמתאימים לקיץ בקישור הזה.


היום נפגוש את שרית וגליה מקליניקת במבוק- לרפואה משלימה שמפנקות אותנו במתכונים בריאים, קיציים וקלילים. בדיוק מה שאנחנו צריכות! לפחות הערב או מחר בצהרים, לא תצטרכי לגרד את הראש במבוכה לקראת האתגר הקולנארי של האכלת המשפחה....


שימי לב כי בכל סוף מתכון ישנו קישור לסרטון מצולם עם הסבר להכנת המנה. שיהיה בתאבון!
גילה ושרית -הידים האוהבות מאחורי קליניקת במבוק



פסטה יוגורט פטריות מקמח מלא (4-5 מנות)


המתכון מכיל יוגורט קייצי, עדיף מחלב עיזים שמקרר את הגוף ועוזר לגוף להסתגל לחום וללחות שבעונה זו.

החומרים:
1 חבילת פסטה מקמח מלא
1 כפית חמאה
1 כף שמן סויה
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני
1 סלסלת פטריות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס (טרי)
1.5 כוס וחצי יוגורט עיזים

אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.
1. לקצוץ בצל בינוני לקוביות.
בסיר רחב לטגן את הבצל בכף שמן סויה עד שיהיה שקוף-זהוב.
2. להוסיף פטריות קצוצות אל הבצל.
3. להוסיף כפית חמאה ולערבב הכל.
4. להוסיף מלח ופלפל.
5. ממש לפני ההגשה להוסיף כוס וחצי יוגורט קר, לערבב הכל ולהגיש.

לקישוט מומלץ לשים 2 כפות יוגורט קר מעל המנה המוכנה
ושיהיה בתאבון !



לסרטון מצולם להכנת פסטה יוגורט בריאה- לחצי כאן

מתכונים לקיץ: מוגש בהמלצת במבוק- קליניקה לרפואה משלימה.


סלט אננס ומנטה (כ-4 מנות)


מומלץ מאוד להשתמש באננס טרי המצוי באביב ובקיץ על המדפים.
הסלט מתאים למנה ראשונה או לארוחת ערב קלילה.


החומרים:
1 אננס בינוני טרי
צרור עלי מנטה או נענע
גבעולים מ-1 סלרי
חצי תפוז
1 גביע גבינת קוטג' 5%
כמה עלי חסה עגולה

אופן ההכנה:
להכין את האננס הטרי:לחתוך את שני הקצוות,פורסים בסכין חדה לפרוסות עגולות,יחד עם הקליפה.
שוטפים וקוצצים את עלי הנענע\מנטה.מורידים מגבעולי הסלרי את העלים ומשאירים רק את הגבעול.
פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות.שוטפים היטב את התפוז ופורסים לפרוסות עם הקליפה.

מערבבים בקערה את קוביות האננס עם הקוטג',המנטה\נענע והסלרי.מסדרים בצלחות אישיות את עלי החסה כמצע.מניחים מעל את הסלט ומקשטים העלי מנטה\נענע.


לסרטון מצולם להכנת סלט אננס ומנטה-
לחצי כאן


מתכונים לקיץ: מוגש בהמלצת במבוק- קליניקה לרפואה משלימה.


ירקות מוקפצים עם אצות ים על איטריות אורז (4-5 מנות)

מנה קיצית וקלה, מכילה אצות אשר מוסיפות אנרגיה מקררת.


החומרים:
1 חבילת איטריות אורז
1/2 כפית מלח
1 קופסת נבטים גדולים( נבטי שעועית)
1 סלסלת פטריות טריות
1 בצל
2 גזרים
1 קישוא בינוני1/2 ראש כרובית
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
( אפשר להמיר או להוסיף: סלרי , כרוב ירוק ועוד.. לפי טעמכם האישי.)
2 כפות שמן סויה
3 כפות אצות ים וואקמה מיובשות
1/4 כפית זנגביל
2 כפות חומץ בן יין
3 כפות רוטב סויה
כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:


1. להרתיח ליטר מים מומלחים קלות. כשהמים רותחים להוסיף את האיטריות
ולבשל אותן קצר 1-2 דקות של בישול ואז לסנן תחת מים קרים ולהניח בצד.
2. את האצות ים יש להשרות בצלוחית עם מים חמים.
3. את הבצל לקצוץ לקוביות, את הגזר,הקישוא, הכרוב והפלפלים לקצוץ למקלות דקים ואת הכרובית להפריד לפרחים קטנים. את הפטריות אפשר לקצוץ או לפרוס לפרוסות.
4. בסיר שטוח ורחב או בווק מחממים שמן, ומכניסים את הירקות לפי הסדר:
בצל, גזר, כרובית, פלפלים, קשואים, ופטריות. לאחר כל הוספה לערבב כ-2 דקות.
5. לבסוף להוסיף את הנבטים והאצות ים לעוד דקה נוספת ולא יותר כדי שהירקות לא יתרככו מידי.
6. להוסיף תבלינים: חומץ בן יין, רוטב סויה, שמן שומשום, זנגביל ותבלין חריף
לפי הטעם ולערבב הכל.

להכנת המנה: להניח איטריות אורז במרכז הצלחת ועלייה מנת ירקות מוקפצים !

לסרטון מצולם להכנת ירקות מוקפצים עם אצות ים על איטריות אורז-
לחצי כאן
מתכונים לקיץ: מוגש בהמלצת במבוק-
קליניקה לרפואה משלימה.

רוצות עוד דברים טובים? בואו לקבל הטבות נהדרות! להטבות המיוחדות לחברות מועדון אמא של קליניקת במבוק




לאתר הבית של קליניקת במבוק

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

נראה ממש טעים!
הנה עוד מתכון מעולה של השף שגב משה לפיצה משפחתית. מתכון ממש קל להכנה! וכיף לשתף בהכנה את הילדים.