יום ראשון, 13 ביוני 2010

שלב 1: מעבר למוצקים – סיפורה של אם ובתה הבכורה

ב-20/6/10 תתקיים סדנת "מעבר למוצקים" בבית היולי. בית היולי הוא בית
מקסים להורות מבראשית,
בקיבוץ שדות ים. פרטים על הסדנה בהמשך...


הפרסום על הסדנה גרם לי להיזכר בסיפור המעבר למוצקים של בתי ושלי והוא
מובא כאן בארבעה פרקים בתקווה שיעזור לאמהות נוספות.
בהכנת מדריך זה נעזרתי במדריך המקצועי של משרד הבריאות.


החודשים הראשונים עם התינוק יכולים להיות מאד מבלבלים, מסעירים ומלאי
הורמונים.
כאשר מגיעים לשלב מעבר למוצקים, בד"כ אנחנו כבר אמהות יותר
רגועות, וותיקות ומנוסות
ויש לנו יותר ביטחון.

עם זאת, לשלב מעבר למוצקים מלווים חששות רבים ואי וודאות

בשעות ההתבוננות בבתי התינוקת, דמיינתי פעמים רבות ארוחה משפחתית
שבה בתי המתוקה
כבר גדולה ואוכלת איתנו, מתחבאת מתחת לשולחן כמו
שעשינו בילדות, ובסיום הארוחה עושה
הצגה לכל המשפחה. כמובן שהארוחה
הזו רחוקה כמרחק הגלות כי היא עדיין לא טעמה דבר
למעט חלב אם ותחליף
חלב אם...


כשהתקרב הרגע להתחיל, התעוררו המון מחשבות ושאלות –
מה לתת לה לטעום קודם? איזה כמות צריך לתת? מתי אדע שהיא מוכנה
ואיך אוודא שהיא לא תיחנק, חס וחלילה.

שלב 1: מחקר והכנות טרם המעבר למוצקים
נרשמנו, יחד עם זוג חברים, לקורס עזרה ראשונה לתינוקות 
והתפללנו שלעולם לא נצטרך להשתמש במה שלמדנו.
בגיל 4 חודשים התחלתי בשלב שזכה לכינוי "ליקוקים" -

נתתי לה ללקק ביד שלי "אצבעות" גזר ומלפפון, תפוח ואגס.
אמנם הייתי במצב דרוך לחלוטין, אבל הסתבר שהקטנה לא ממש מבדילה
בין זה לבין צעצוע
ואפילו מתרשמת מאד מהעובדה שיש למשחק ממש טעם.

לאט לאט הרגשתי שהיא מוכנה להתחיל לטעום את הדברים הטובים בחיים.

אבל – אל תגלו, אפילו לא ידעתי מה אומרת בדיוק המילה "לאדות".
קניתי לי כלי אידוי לכבוד המשימה, הצטיידתי בספר המומלץ (ובצדק)
"טעמים ראשונים",
קראתי בעיון גם אותו וגם את הספר "מנה ראשונה"
שקיבלתי במתנה מ"מי עדן".

ייאמר לזכות "מי עדן בייבי" שהם עושים עבודה מדהימה ושולחים לי עד היום
מתנות מקסימות בדיוק בזמן ובשלב הנכון.


טובה קראוזה מציינת במאמרה כי "חשיבות התזונה בתקופת הינקות הינה
מכרעת, במיוחד לאור ממצאי מחקרים,
אשר מגלים לנו כי המזון והטיפול
שמקבל התינוק בשנה הראשונה לחייו משפיעים על הרגלים והעדפות לכל
החיים." 
ולי היה חשוב מאד שהילדה שלי תהיה בעלת טעם מפותח,
בריא ומגוון.


אז אחרי שקראתי, חקרתי ובדקתי הבנתי שהניסוי והטעייה האמיתיים
יתבצעו ב"מעבדה הביתית" שלנו -
איתה ואיתי בלבד. ושכמו בכל דבר,
היא תקבע את הקצב, הכמות והתוכן ואני אוכל רק ללוות ולדאוג להציע
את הטוב ביותר שאוכל.


שלב 2: בדיקת מציאות - האם תינוקך מוכן לעבור למזון מוצק?
שלב 3: לנשום עמוק ויאללה, עוברים למזון מוצק...
שלב 4 ואחרון: ההחלטות החשובות שעלייך לקבל בעת מעבר למוצקים


נספחים...
> ספרים טובים ומומלצים לשלב מעבר למוצקים
1. טעמים ראשונים - מדריך "חובה" שנותן מגוון רעיונות טובים למתכונים
    ושלל עצות וטיפים. מגיל 6 חודשים ועד שנתיים.

2. שבעה אכלנים משונים - ספר מקסים שקיבלתי במתנה מאחותי, מספר
    אמא לשבעה ילדים, שמכינה לכל אחד את המאכל הספציפי האהוב עליו.
    סיפור מקסים מקסים ואהוב על בנותיי ועליי.


> קישורים חשובים
קורס עזרה ראשונה מבית פאמטקס
* 10% הנחה בהרשמה לקורס וערכת לייף לי מתנה לחברות "אמא"
מרסק המזון המומלץ לתינוקות WEAN MACHINE לבית ומחוצה לו
* 15% הנחה על wean machine והמשלוח לחברות מועדון "אמא"
פליפר - ME FEED ME צלחת האכלה המהפכנית
* 99 ש"ח במקום 139 ש"ח לחברות מועדון "אמא"
מוצרי מעבר למוצקים מבית MOM.E
* 10% הנחה לחברות מועדון "אמא"
כתבה: מים מתאימים לתינוקות באדיבות מי עדן בייבי


בהמשך:
שלב 2: בדיקת מציאות - האם תינוקך מוכן לעבור למזון מוצק?

שלב 3: לנשום עמוק ויאללה, עוברים למזון מוצק...
שלב 4 ואחרון: ההחלטות החשובות שעלייך לקבל בעת מעבר למוצקים


סדנת "מעבר למוצקים" בית היולי, קיבוץ שדות ים

אין תגובות: